Dick Advocaat kan naar Curaçao
NOS Voetbal

Begint Advocaat aan zijn 26ste klus? Trainer bevestigt gesprekken met Curaçao

Gaat Dick Advocaat nog één keer aan de slag als trainer? Mogelijk gebeurt dat als bondscoach van Curaçao. De voetbaltrainer is serieus in gesprek met de bond daar, zo bevestigt de 75-jarige Advocaat bij het programma Veronica Offside.

"We zijn serieus in onderhandeling", vertelt Advocaat die vorig seizoen nog hoofdtrainer was bij ADO Den Haag. Maar of de voormalig bondscoach van Oranje het ook daadwerkelijk wordt, is nog maar de vraag. "Ik weet nog niet zeker of ik het ga doen. Het is allemaal nog in een pril stadium."

Advocaat wil verbeteringen

De Hagenees wil namelijk wel verbeteringen zien bij de voetbalbond. "Hotels, vliegtuigen, enzovoort. Dat moet wel beter. Als spelers aankomen, moeten ze weten wat er gaat gebeuren."

Die professionaliseringsslag voerde Advocaat in 2009 ook al door als bondscoach van België. "Maar de Belgen hadden het geld. Curaçao heeft weinig geld. Dus ze zijn aan het kijken of ze dat allemaal kunnen organiseren."

26 keer trainer?

Mocht het doorgaan, dan wordt de 75-jarige oefenmeester voor de tiende keer in zijn carrière bondscoach. In het verleden leidde hij de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Nederland (twee keer), Rusland, Servië, Irak en de Nederlandse vrouwen. Het zou in totaal zijn 26ste klus kunnen worden als hoofdtrainer in het betaalde voetbal.

Voor zijn carrière ontving Advocaat in 2022 nog een oeuvre-award.

Hieronder legt Dick Advocaat, tijdens zijn presentatie bij ADO Den Haag, uit waarom hij elke keer weer aan de slag gaat, terwijl hij al meerdere keren zei te stoppen:

Advocaat is bij ADO terug als clubcoach: 'Wil dat stadion weer vol krijgen'

Curaçao heeft in het verleden meerdere bondscoaches uit Nederland gehad. Zo hebben Patrick Kluivert, Guus Hiddink, Art Langeler en Remko Bicentini aan het roer gestaan. Op dit moment is Dean Gorré tijdelijk de bondscoach. Lang hielden de meeste trainers het niet vol op het eiland.

Bicentini was de trainer die het meest recent aan het roer stond. Hij werd in juli ontslagen nadat hij geen van zijn zes duels had weten te winnen sinds zijn aanstelling bijna een jaar eerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl