Julian Nagelsmann
NOS Voetbal

DFB bevestigt komst 'eerste kandidaat' Nagelsmann als bondscoach Duitsland

De Duitse voetbalbond DFB heeft bevestigd dat Julian Nagelsmann de opvolger is van Hansi Flick als bondscoach van Duitsland. De 36-jarige oefenmeester is aangesteld tot 31 juli volgend jaar en leidt de Duitsers tijdens het EK in eigen land.

Nagelsmann volgt Hansi Flick op, die na een slechte reeks met 'Die Mannschaft' aan de kant werd gezet. Hij moest vertrekken na de forse nederlaag in de oefenwedstrijd tegen Japan (1-4). Na het ontslag van Flick werden meerdere namen genoemd, waaronder die van Louis van Gaal. De Duitse bond kiest nu toch voor een Duitse bondscoach.

Het is voor Nagelsmann zijn eerste klus sinds zijn ontslag bij Bayern München eerder dit jaar. "We hebben een Europees kampioenschap in eigen land. Dat is speciaal en iets dat maar eens in de zoveel jaren gebeurt. Het belangrijkste is dat we een geweldig toernooi draaien in een geweldig land. Ik heb veel zin in deze uitdaging", zei hij.

Eerste kandidaat

Ook Rudi Völler, sportief directeur bij de DFB, is blij dat Nagelsmann binnen is. "Hij was vanaf het begin al onze eerste kandidaat voor het bondscoachschap. Nagelsmann is niet alleen een voetbalexpert, maar ook iemand die al meerdere keren heeft laten zien een team te kunnen motiveren. Zijn liefde voor voetbal is voelbaar en aanstekelijk", aldus de oud-bondscoach, die Duitsland onlangs als interim-coach naar een oefenzege op Frankrijk leidde.

Nagelsmann, die naast Bayern ook al trainer was bij Hoffenheim en RB Leipzig, neemt Sandro Wagner en Benjamin Glück mee als assistenten. Met hen werkte hij eerder al samen. De eerste interlands voor Nagelsmann met de Duitse ploeg zijn op 14 en 17 oktober. Dan speelt Duitsland oefenwedstrijden tegen de VS en Mexico.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl