NOS NieuwsAangepast

Elektronicaketen BCC failliet, maar winkels blijven voorlopig wel open

Medewerkers van BCC hebben vanmorgen gehoord dat de elektronicaketen failliet is verklaard, blijkt uit een interne e-mail in handen van de NOS. De winkelketen zelf en de curator waren niet direct beschikbaar voor commentaar.

Vorige week vroeg BCC al uitstel van betaling aan, wat vaak een opmaat is naar een faillissement. Nu de rechtbank een faillissement heeft toegekend, kunnen de curatoren die de zaak onder zich hebben kijken naar een doorstart.

De winkels moeten voorlopig wel open blijven, schrijven de curatoren aan het personeel. Zo zou de kans op een doorstart of verkoop groter zijn. Of klanten hun bestelde producten nog geleverd krijgen, is niet duidelijk. Ook is er nog niets bekend over wat er gaat gebeuren met de ongeveer duizend werknemers en de ruim vijftig fysieke winkels.

BCC zei te maken te hebben met "aanhoudende en toenemende zware marktomstandigheden". In het FD zei eigenaar Witteveen dat het verdienmodel van BCC niet meer klopt. "Huur, lonen en energie zijn allemaal duurder geworden. Om geld te verdienen moet je simpelweg hogere marges maken, maar grote leveranciers weigeren in die richting te bewegen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl