Nathan van Hooydonck
NOS Wielrennen

Van Hooydonck (27) zet vanwege hartproblemen punt achter wielerloopbaan

Wielrenner Nathan van Hooydonck (27) moet vanwege hartproblemen noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan zetten. De Belg van Jumbo-Visma werd vorige week achter het stuur van zijn auto onwel.

De Belg veroorzaakte vervolgens een flink auto-ongeluk, terwijl zijn zwangere vrouw naast hem zat. Van Hooydonck moest in het ziekenhuis worden opgenomen.

Inwendige defibrillator

Na onderzoek blijkt nu dat Van Hooydonck kampt met een een afwijking aan de hartspier. Dinsdag is een defibrillator in zijn lichaam geplaatst. De Belgische renner maakt het naar omstandigheden goed, maar is gedwongen zijn profloopbaan te beëindigen.

"Ik realiseer me dat ik ongelooflijk veel geluk heb gehad", laat Van Hooydonck weten op de site van Jumbo-Visma. "Als ik niet zo snel goede hulp had ontvangen, had het anders kunnen aflopen."

Van Aert over einde wielercarrière Van Hooydonck: 'Dankbaar dat Nathan er nog is'

"Het gaat nu wel oké met me, maar ik moet nog wel verwerken dat dit het einde van mijn loopbaan is. Ik wil de mensen die mij geholpen hebben, de deskundige staf van het ziekenhuis en alle fans die me berichten hebben gestuurd ontzettend bedanken", aldus Van Hooydonck.

Van Aert aangedaan

Van Hooydonck was bij Jumbo-Visma vooral een belangrijke helper van zijn landgenoot Wout van Aert. Zelf heeft hij geen grote overwinningen op zijn naam staan.

Van Aert reageerde vanmiddag na de tijdrit op de EK wielrennen in Drenthe op het nieuws dat Van Hooydonck noodgedwongen stopt met wielrennen. "Daar heb ik het heel moeilijk mee", zei Van Aert aangedaan. "Ik ben heel dankbaar dat Nathan er nog is. En dat is het belangrijkste."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl