Hunter Biden
NOS NieuwsAangepast

Hunter Biden wil onschuld bepleiten in rechtszaak over illegaal wapenbezit

Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president, zal voor de rechter ontkennen dat hij schuldig is aan de aanklachten tegen hem. Hij werd onlangs beschuldigd van strafbare feiten die verband houden met het overtreden van de wapenwet, vijf jaar geleden.

Een speciaal aanklager diende afgelopen week drie aanklachten tegen hem in. De 53-jarige zoon van Joe Biden zou in 2018 niet hebben aangegeven dat hij drugsverslaafd was toen hij een wapen kocht, wat in strijd met de wet is. Hij zou tot 25 jaar cel kunnen krijgen als hij voor de drie aanklachten wordt veroordeeld, al vallen de straffen voor deze overtredingen meestal lager uit.

In de tijd dat Hunter Biden de revolver in kwestie kocht, kampte hij met een drugsverslaving na het overlijden van zijn broer Beau. Hij zou het na een periode in een afkickkliniek 11 dagen illegaal in zijn bezit hebben gehad. De weduwe van zijn broer zou het later in zijn auto hebben gevonden en hebben weggegooid, omdat ze bang was dat hij zichzelf er iets mee zou aandoen.

Online zitting

Eerder leek het erop dat Hunter Biden een deal zou sluiten met justitie om vervolging te voorkomen, maar die afspraak hield geen stand. De rechter vond de voorwaarden niet helder.

De (on)bewezen beschuldigingen tegen Hunter Biden

In de brief aan de rechter waarin Bidens advocaat schrijft over het voornemen van Biden om zijn onschuld te bepleiten, wordt de rechter verder gevraagd of zijn cliënt de komende zitting online mag bijwonen. Hij zou zo willen voorkomen dat zijn vervoer van zijn thuisstaat Californië naar de staat Delaware de Amerikaanse overheid veel geld en mankracht kost, aangezien hij zwaar wordt beveiligd.

"Meneer Biden zal zijn onschuld bepleiten en er is geen reden waarom hij die twee woorden niet via een videoverbinding zou kunnen uitspreken", schrijft zijn advocaat in de brief. De aanklagers in de zaak maakten eerder al bezwaar tegen een vergelijkbaar verzoek in de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl