Agenten bij het huis
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Ontploffing bij huis in Breda, niemand gewond geraakt

In Breda is gisteravond een woning beschadigd geraakt door een explosie. Niemand raakte gewond.

Buurtbewoners hoorden rond 22.00 uur een harde knal bij een woning aan de Passendalestraat. Volgens de politie werd die knal veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Door de klap raakten een rolluik en een raam van de woning vernield.

Explosievenexperts hadden de woning onderzocht maar er bleek geen direct gevaar meer voor de omgeving. Tegen Omroep Brabant zei een woordvoerder van de politie gisteravond dat er op het moment van de ontploffing niemand thuis was.

'Bewoner is een politieman'

De bewoner heeft aangifte gedaan. Buurtbewoners zeggen tegen Omroep Brabant dat de bewoner van het getroffen huis een politieman is. Een woordvoerder van de politie kon dit niet bevestigen en zegt geen uitspraken te doen over de achtergrond van bewoners.

Volgens de regionale omroep is op camerabeelden te zien dat er een scooter voorbijrijdt en twee jongens naar het huis lopen. Een van hen zou iets aansteken waarna een explosie volgt.

De politiewoordvoerder kon hier ook niets over zeggen. "Het kan zijn dat bewoners op het moment meer weten dan wij", zegt hij. "Daarom willen wij ze graag spreken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl