Raymond van Barneveld
NOS SportAangepast

Sensatie in Amsterdam: Van Barneveld schakelt wereldkampioen uit, ook Van Gerwen door

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben de kwartfinales bereikt van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Van Barneveld kreeg het publiek op de banken door wereldkampioen Michael Smith uit te schakelen.

Van Barneveld leverde één van zijn beste prestaties sinds zijn comeback in 2021 door Smith met 6-4 te verslaan. De twee gingen lang gelijk op, maar na 4-4 sloeg de oude krijger uit Den Haag genadeloos toe. Met een schitterende 156-finish brak hij Smith, Van Barneveld hoefde alleen zijn eigen leg te houden om door te gaan.

Smith kreeg de kans op 147 om weer op gelijke hoogte te komen, maar miste. Toen hij ook in zijn volgende beurt faalde, stuurde Van Barneveld de Engelsman met dubbel tien naar huis. In de kwartfinales treft Van Barneveld Peter Wright, die met 6-4 te sterk was voor Haupai Puha.

Comeback Van Gerwen

Van Gerwen kwam moeizaam op gang en moest na een 3-0 achterstand van ver komen tegen William O'Connor. De Brabander maakte zich kwaad en toonde zijn klasse. Met een 170-finish, de hoogste finish bij het darten, pakte hij zijn eerste leg. Na de 'Big fish' volgde een tweede, toch liep O'Connor weer uit naar 4-2.

Van Gerwen verslaat O'Connor

De Brabander had een 12-darter nodig om weer terug in de wedstrijd te komen, maakte gelijk (4-4) en liet het publiek daarna pas echt uit zijn dak gaan. Met een sensationele 161-finish nam hij zijn eerste voorsprong en niet veel later had hij O'Connor definitief op de knieën: 6-4.

Van Gerwen neemt het in de volgende ronde op tegen de Belg Dimitri van den Bergh, die met 6-1 won van Ricky Evans.

Danny Noppert werd uitgeschakeld door Nathan Aspinall. De Engelsman liep uit naar 4-2 door de Nederlander met een 17-finish te breken, en won vervolgens met 6-3.

Price uitgeschakeld

Eerder op de avond plaatsten al drie Britten zich voor de kwartfinales. Rob Cross boekte een comfortabele zege op Jonny Clayton. De voormalig wereldkampioen kwam met 3-0 voor, liet Clayton ruiken aan een comeback, maar liep vervolgens uit naar een 6-3 overwinning.

Door een knappe 11-darter en een sterke finish maakte Luke Humphries het verschil tegen Krzysztof Ratajski. Humphries versloeg de Pool met 6-3.

Keegan Brown besliste zijn achtste finale tegen Gerwyn Price met een spectaculaire finish. Hij gooide 164 uit met een dubbele bull om het duel met de Welshmen te beslissen. Price baalde flink, hij gooide 100,50 gemiddeld - negen punten per beurt meer dan Brown - maar trok aan het kortste eind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl