Toestellen van Turkish Airlines op het vliegveld Atatürk in Istanbul
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS Nieuws

Lichaam gevonden in onderstel vliegtuig na vlucht van Amsterdam naar Istanbul

In het landingsgestel van een vliegtuig dat gisteren van Schiphol naar Turkije vloog, is na aankomst in Istanbul een stoffelijk overschot aangetroffen.

Het lichaam bevond zich onder een Airbus A330 van de Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines. Het werd gevonden tijdens een onderhoudsinspectie.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk hoe en waar het slachtoffer in het vliegtuig terecht is gekomen. Volgens een woordvoerder van de marechaussee heeft het toestel "meerdere tussenstops" gemaakt.

Onderzoek

Er zijn gisteren volgens NH Nieuws drie Turkish Airlines-passagierstoestellen en één vrachtvliegtuig van dat type van Schiphol naar Istanbul gevlogen. Een woordvoerder van de marechaussee kan tegen de regionale omroep niet zeggen om welke vlucht het gaat. "We zullen in contact treden met de Turkse autoriteiten." Zowel Turkish Airlines als de Turkse politie doet onderzoek.

Eerder dit jaar werd op Schiphol een lichaam gevonden in het landingsgestel. Volgens de marechaussee was het een verstekeling.

Advertentie via Ster.nl