Agenten op de plek van de fatale mishandeling in Amsterdam-Noord
NOS Nieuws

Jongens (13 en 15) opgepakt op verdenking van doden man in Amsterdam

De politie heeft in Amsterdam twee minderjarigen opgepakt op verdenking van doodslag. Het 42-jarige slachtoffer werd eind augustus gevonden door omstanders met een stoeptegel op zijn hoofd. De Turkse man bezweek een aantal dagen later aan zwaar hoofdletsel.

De twee verdachten zijn 13 en 15 jaar oud. Ze worden ervan verdacht het slachtoffer met geweld om het leven te hebben gebracht. De politie meldt dat ze van meer recente geweldsincidenten in Amsterdam-Noord worden verdacht.

NDSM-Plein

Het fatale incident gebeurde in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 augustus op het NDSM-Plein. Het slachtoffer werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij op 1 september. De politie meldt dat hij vier kinderen achterlaat.

Aanvankelijk was nog onduidelijk wat hem was overkomen. Een politiewoordvoerder zei 27 augustus tegen stadszender AT5 dat hij "onder verdachte omstandigheden" was aangetroffen door omstanders. Hij was niet meer aanspreekbaar.

Een Team Grootschalige Opsporing werd op de zaak gezet. "Rechercheurs kwamen de twee jonge verdachten al snel op het spoor", schrijft de politie. Ze zijn op 11 september opgepakt. Vandaag zijn de twee minderjarigen voorgeleid aan de rechter-commissaris, die ze voor een periode van veertien dagen in bewaring heeft gesteld.

Straatroven en brandstichting

De verdachten zijn eerder aangehouden voor twee straatroven in de omgeving van het NDSM-terrein. Eveneens wordt onderzocht of ze te linken zijn aan eerdere berovingen op straat.

De 13- en 15-jarige jongen worden ook verdacht van diefstal van een regenboogvlag in Amsterdam-Noord. Deze vlag werd in brand gestoken en in een afvalcontainer gedumpt. De jongen worden in verband hiermee verdacht van groepsbelediging, diefstal, vernieling en brandstichting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl