NOS NieuwsAangepast

Podcast De Dag: hoe de bom barstte bij de Partij voor de Dieren

Een machtsstrijd tussen bestuur en fractievoorzitter, een cultuurstrijd tussen traditionalisten en vernieuwers, of toch een couppoging van Esther Ouwehand: wat is er aan de hand bij de Partij voor de Dieren? En hoe kan er zo'n chaos uitbreken vlak voor de verkiezingen? Een week lang wordt er nu in en via de pers geruzied over een conflict dat al jaren sluimert en waarschijnlijk ook nog wel even door ettert.

In deze podcast schetst Nieuwsuur-verslaggever Arjan Noorlander hoe de problemen passen in een partijgeschiedenis die zich kenmerkt door aan de ene kant twintig jaar aan electorale successen en aan de andere kant ook grote interne conflicten en kritiek op het 'gesloten bastion' dat de partij van oudsher is.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Je kunt deze aflevering van De Dag hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl