Sam Oomen in dienst van Jumbo-Visma
NOS Wielrennen

Oomen van Jumbo-Visma naar Lidl-Trek, waar Blijlevens vrouwenteam gaat begeleiden

Sam Oomen gaat van Jumbo-Visma naar Lidl-Trek. Oomen heeft een contract voor drie jaar bij de Amerikaanse WorldTour-ploeg getekend.

De Tilburger stond in zijn beginjaren bekend als een groot talent. Na zijn 9e plaats in de Giro d'Italia van 2018, waar hij in dienst reed van Tom Dumoulin, werd gehoopt dat hij ronderenner zou kunnen worden.

De klimmer stapte in 2021 van Team Sunweb over naar Jumbo-Visma en wilde daar bijdragen aan de successen van de Nederlandse ploeg, maar mede door valpartijen en blessures was de 28-jarige Brabander de afgelopen jaren niet erg succesvol.

Bij Lidl-Trek wordt hij ploeggenoot van Bauke Mollema en hoopt Oomen weer stabieler te worden en een hoger niveau te halen. "Ik wil gewoon het beste weer uit mezelf halen. De beste jaren liggen nog voor me."

Blijlevens stapt weer in de auto bij Trek

Jeroen Blijlevens keert bij Lidl-Trek terug in de ploegleiderswagen. De voormalig topsprinter gaat bij de Amerikaanse ploeg het vrouwenteam begeleiden. Blijlevens (51) was eerder onder meer ploegleider van Marianne Vos, met wie hij in 2020 bij de ploeg CCC-Liv voor het laatst werkte.

Bij zijn nieuwe ploeg treft hij de Nederlandse rensters Lucinda Brand, Ellen van Dijk en Shirin van Anrooij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl