NOS Sport

Djokovic weerstaat sensatie Shelton en staat in finale US Open

Opnieuw een grandslamfinale voor Djokovic: 'Ik kan niet gelukkiger zijn'

Novak Djokovic heeft zich in New York als eerste geplaatst voor de finale van de US Open. De als tweede geplaatste Serviër zette Ben Shelton (ATP-47) na twee uur en drie kwartier weer met beide benen terug op aarde: 6-3, 6-2, 7-6 (4).

De 20-jarige Amerikaan had in New York onder anderen landgenoten Frances Tiafoe (10) en Tommy Paul (14) de voet dwars gezet met zijn kogelharde opslag en verwoestende forehand. Daarmee bestookte hij vrijdagavond ook de Serviër geregeld.

Ben Shelton in New York

Djokovic is echter één van de beste retourneerders en slaat ook onmogelijke ballen vaak terug. De Amerikaan raakte gefrustreerd, forceerde en stapelde vervolgens fout op fout.

Shelton leefde op in de derde set, kreeg ook een setpunt, maar met enige moeite voorkwam Djokovic overwerk.

Novak Djokovic in de halve finale op de US Open

Djokovic ontbrak vorig jaar nog in New York omdat hij zich niet had gevaccineerd tegen het coronavirus. De huidige nummer twee van de wereld, 23-voudig grandslamwinnaar, kan het toernooi voor het eerst sinds 2018 winnen. Hij was al drie keer de beste op Flushing Meadows en begint zondag aan zijn tiende finale in New York.

Die speelt Djokovic tegen de als eerste geplaatste Spanjaard Carlos Alcaraz of tegen nummer drie Daniil Medvedev. Die twee staan komende nacht tegenover elkaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl