Danny van Poppel met de champagne
NOS Wielrennen

Danny van Poppel voorkomt zesde zege op rij van Jumbo-Visma

Danny van Poppel heeft in de Ronde van Groot-Brittannië de winstreeks van Jumbo-Visma doorbroken. Na de winst van Van Aert donderdag en de vier eerdere zeges van Olav Kooij, was vrijdag een andere Nederlander de sterkste.

Een kopgroep van vijf renners, onder wie Danny van der Tuuk en Hartthijs de Vries, kleurde de 146-kilometer lange rit naar Harlow. Beide renners kregen het alleen niet voor elkaar om tot de finish op kop te blijven. Van der Tuuk reed lek en De Vries werd samen met z'n TDT-ploegmaat Stockman op veertien kilometer van de meet als laatste ingerekend.

Weer massasprint

De etappe eindigde wederom in een sprint en de ogen waren weer gericht op Jumbo-Visma. Alleen was dit keer de lead-out van Van Aert voor Kooij niet perfect. Daardoor kreeg Van Poppel een grote kans. Hij klopte op het nippertje de Brit Ethan Vernon.

De Ronde van Groot-Brittannië duurt nog tot en met zondag. Morgen staat een lastige rit over bijna 171 kilometer naar Gloucester op het programma. Overmorgen wordt afgesloten met een bergetappe naar Caerphilly in Wales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl