De inbrekers wurmen zich door een gemaakt gat in de zijmuur van de winkel
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Laurel en Hardy in Deventer: twee onhandige inbrekers richten ravage aan

Een inbraak in een winkel in telefoononderdelen in Deventer is uitgelopen op iets dat doet denken aan een film van Laurel en Hardy. Twee onhandige inbrekers richtten veel schade aan om er uiteindelijk met een schamele buit vandoor te gaan.

"Het zijn bizarre beelden", zegt politiewoordvoerder Sven Strijbosch tegen RTV Oost. "Zo ingewikkeld doen voor een paar witte sneakers en wat telefoonschermen. Ze hebben daarvoor de zijmuur van het pand vernield, er is een vitrine gesneuveld en alle postpakketten zijn opengemaakt. Alles is overhoop gehaald."

Het opsporingsprogramma Plaats Delict van RTV Oost liet deze beelden zien van de inbrekers:

Inbrekers klauteren door gat in muur

De politie noemt het een bizarre inbraak. Het duo maakt allereerst een bijzondere entree. Zo komen ze niet binnen door een deur open te breken of een raam te forceren, maar door klein gat in de muur te maken waar ze zichzelf doorheen wurmen. De eerste inbreker raakte daarbij een stellingkast, die omvalt. Vervolgens wurmt de tweede inbreker zich door het gat.

Eenmaal binnen snijden ze alle postpakketten open om te kijken of er iets bruikbaars voor hen tussen zit. Ze halen witte sneakers uit de doos en een van de inbrekers past beide schoenen. Ze zitten blijkbaar prima, want hij houdt ze gedurende de hele inbraak aan. Datzelfde geldt voor een groene jas.

De andere inbreker zoekt in de andere ruimtes van het winkelpand naar buit. Dat levert uiteindelijk een aantal telefoonschermen op. Alle andere spullen die ze kunnen gebruiken, leggen ze op de balie klaar. Maar ze krijgen ruzie waarna ze zonder de spullen op de balie door het krappe gat weer naar buiten kruipen.

Maximale inzet, minimaal resultaat

"Ze hebben zich flink in het zweet gewerkt voor een buit van niks", zegt Strijbosch. "Bovendien staan ze herkenbaar op beeld, omdat ze waarschijnlijk door de vermoeidheid iets minder scherp waren. We hopen dat iemand deze mannen herkent."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl