NOS SportAangepast

Medvedev en Alcaraz halvefinalisten in heet New York: 'Straks overlijdt speler'

Daniil Medvedev en Carlos Alcaraz hebben de halve finales van de US Open bereikt. Medvedev, de nummer drie van de wereld en de winnaar van 2021, versloeg zijn landgenoot Andrey Roeblev met 6-4, 6-3, 6-4. Wereldranglijstaanvoerder Alcaraz was in drie sets te sterk voor Alexander Zverev: 6-3, 6-2, 6-4.

De voortekenen waren al ongunstig voor Roeblev, de nummer acht van de wereldranglijst. In acht duels met Medvedev verloor hij maar liefst zes keer. Daarnaast versloeg Roeblev op een grandslamtoernooi nog nooit een speler uit de top-vijf en bovendien won hij nog nooit een kwartfinale op een van de vier grandslams.

Warm weer

Beide spelers hadden het zwaar in de hitte in New York, waar het erg benauwd is en een gevoelstemperatuur van 37 graden werd genoteerd. Ze maakten veel fouten en bewogen moeizaam. "Er komt een dag dat een tennisser overlijdt op de baan, iedereen zal het zien", riep Medvedev tussen een van de punten.

Andrey Roeblev

Kansen waren er zeker voor Roeblev. In elke set kwam hij een break voor (3-0, 3-1 en 4-2), maar steeds wist Medvedev het tij weer te keren.

In de laatste game van de wedstrijd kostte het Medvedev de nodige tijd om de klus definitief te klaren. Pas na een kwartier spelen en vier gemiste matchpoints zat de partij erop.

Voor Medvedev is het de vierde keer dat hij bij de laatste vier zit in New York. In de halve finales treft hij vrijdag Alcaraz.

Vermoeide Zverev

De 20-jarige Spanjaard hoefde tegen Zverev niet het onderste uit de kan te halen om de wedstrijd te domineren. Bij Zverev raakte de tank al snel leeg, nadat hij twee dagen geleden nog de langste wedstrijd van het toernooi - een bijna vijf uur durende vijfsetter tegen Jannik Sinner - had gespeeld.

Alcaraz verslaat Zverev in drie sets en is halvefinalist US Open

Op 3-3 in de eerste set kreeg Zverev een kans de opslag van Alcaraz te breken. Die kans benutte de Duitser niet, waarna het tot in de derde set duurde voordat er weer breekkansen op het scorebord verschenen.

Ook die waren niet aan de Duitser besteed. Alcaraz stond dus geen servicegame af tegen Zverev en benutte zelf wel de breekkansen. En op zijn eerste matchpoint was het direct raak voor de nummer een van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl