Alex Kroes in zijn tijd als medebestuurder bij Go Ahead Eagles
NOS Voetbal

Kroes begint op 15 maart als algemeen directeur van Ajax

Alex Kroes begint op 15 maart als algemeen directeur van Ajax. Die datum is Kroes overeengekomen met zijn oude werkgever AZ.

In de afspraak staat dat hij de club uit Alkmaar 50.000 euro moet betalen. AZ noemt dat "een symbolisch bedrag", dat bestemd is voor de Alkmaar Zaanstreek Foundation, een maatschappelijk project van de club.

Vorige maand werd bekend dat Kroes in Amsterdam de opvolger wordt van Edwin van der Sar, die eind mei stopte. Het nieuws kwam als een verrassing voor AZ. Kroes mocht eigenlijk pas over een jaar beginnen met zijn nieuwe functie bij Ajax, wegens het concurrentiebeding.

Zes maanden eerder

Die regeling verbood Kroes, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep maar niet doorbrak als profvoetballer, om soortgelijke werkzaamheden bij de concurrentie uit te voeren. Dat verbod loopt nu dus ruim zes maanden eerder af.

Om de tijd totdat Kroes aan de slag kan te overbruggen, stelde Ajax oud-speler Jan van Halst aan als tijdelijk algemeen directeur. Van Halst trad eerder dit jaar toe tot de raad van commissarissen van de club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl