Carlos Alcaraz in actie op de US Open
NOS Sport

Alcaraz rekent af met dappere Arnaldi en bereikt laatste acht US Open

Carlos Alcaraz heeft zonder al te veel moeite voor het derde jaar op rij de laatste acht gehaald op de US Open. De Spaanse titelhouder en nummer één van de wereld wees de Italiaan Matteo Arnaldi met 6-3, 6-3, 6-4 terug.

Arnaldi (ATP-61) zal zelf nooit hebben verwacht dat hij bij zijn debuut in New York de laatste zestien zou halen. Zijn carrière speelde zich vorig en dit jaar vooral af op challengerniveau.

Onder de indruk van de ambiance en zijn opponent leek de 22-jarige Italiaan echter niet. Arnaldi toonde durf en ook al werd zijn lef voortdurend afgestraft, vermakelijk was het wel. Hij brak Alcaraz zelfs een keer, tot groot plezier van het publiek. Bij die ene break bleef het echter.

Roeblev langs Draper

Andrej Roeblev moest diep gaan tegen Jack Draper (ATP-132). Hij kreeg twee uur lang kanonskogels om de oren van de Brit, bij wie de tank gaandeweg leeg raakte: 3-6, 6-3, 6-3, 6-4.

Draper, begin dit jaar nog 38ste van de wereld, maar door blessures gekelderd, teisterde Roeblev met zijn spijkerharde services en forehands. Die had er lang geen antwoord op, maar toen bij de Brit de krachten wegvloeiden, had de Rus het plotseling voor het zeggen.

Roeblev haalde de kwartfinales op elk van de vier grandslamtoernooien, maar wacht nog op zijn eerste halve finale. In New York haalde hij al drie keer de laatste acht, onder meer vorig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl