NOS Sport

Vondrousová knokt zich langs Stearns en treft Keys in kwartfinales US Open

Wimbledonwinnares Markéta Vondrousová heeft de kwartfinales van de US Open bereikt. De Tsjechische won met moeite van de Amerikaanse Peyton Stearns: 6-7(3), 6-3, 6-2.

Vondrousová treft in de kwartfinales Madison Keys. In een Amerikaans onderonsje was zij Jessica Pegula de baas: 6-1, 6-3.

De geslepen Vondrousová, nummer negen op de wereldranglijst, was de eerste tegenstander van wereldniveau voor Stearns. Zij trof onderweg naar de vierde ronde in Viktoriya Tomova (WTA-82), Clara Tauson (87) en Katie Boulter (61) tegenstanders met een lagere ranking.

Markéta Vondrousová

Dat Vondrousová andere koek was, ondervond ze gaandeweg het duel. Het winnen van de tiebreak leverde haar een ovationeel applaus op, maar gedragen door het enorme enthousiasme nam ze daarna net te veel risico.

De Tsjechische bleef kalm, wachtte geduldig haar kansen af en won vooral door haar solide spel.

Keys veel sterker dan Pegula

Pegula, vorig jaar kwartfinaliste in New York en dit jaar op de Australian Open en Wimbledon, speelde te voorzichtig en te afwachtend tegen Keys. Ze kreeg in de hele partij ook slechts een breekkans.

Madison Keys in actie op de US Open

Ze benutte die weliswaar en kwam er in de tweede set mee op 3-3, maar ze won vervolgens geen enkele game meer.

Keys haalde in 2017 de finale, waarin ze boog voor landgenote Sloane Stephens. In 2018 reikte ze tot de kwartfinales.

Jabeur vliegt eruit

Later op de avond moest Ons Jabeur, de verliezend finaliste van vorig jaar, het veld ruimen. De als vijfde geplaatste Tunesische boog met 2-6, 4-6 voor de Chinese Zheng Qinwen (23).

Jabeur, dit jaar en ook vorig jaar op Wimbledon verliezend finaliste, is al de hele week grieperig. Ze was in de eerste wedstrijd al twee punten verwijderd van uitschakeling en had het vooral ook in haar tweede partij moeilijk. Tegen Zheng bleek dat ze nog allerminst fit was.

De eerste opslag van Zheng was matig, maar daar stonden agressieve returns en met lef geslagen forehands tegenover. Het leverde haar op grandslamniveau voor het eerst een kwartfinaleplaats op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl