Olav Kooij
NOS Wielrennen

Tweede ritzege op rij voor Kooij in sprinterskoers door Groot-Brittannië 

Olav Kooij heeft ook de tweede rit van de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. De sprinter van Jumbo-Visma werd in de nauwe, hellende straten van Wrexham perfect afgezet door Wout van Aert, die na een tweede plek in de eerste etappe nu derde werd.

Danny van Poppel (Bora-hansgrohe) sprintte tussen het duo van Jumbo-Visma naar de tweede plaats. Zijn ploeggenoot Sam Bennett werd vierde.

De korte etappe van 109,9 kilometer van en naar Wrexham ging over een vrijwel vlak parcours. De Belg Abram Stockman van het Nederlandse TDT-Unibet ging op avontuur met een Australiër en twee Britten, maar veel ruimte kreeg de kopgroep niet. De ploeg van sprinter en klassementsleider Kooij nam de verantwoordelijkheid en rekende de vluchters ruim op tijd in.

Meer sprintkansen

De finale werd een herhaling van de eerste rit. Edoardo Affini voerde het tempo op, Van Aert bracht Kooij zowat naar de streep en de Nederlander rondde het ploegenspel af met een kort sprintje. Als Kooij en zijn ploeg deze vorm vasthouden, kan het een mooie week worden voor de Nederlandse ploeg.

Ook de komende vier etappes zijn nagenoeg vlak. De Ronde van Groot-Brittannië eindigt zondag in het Welshe Caerphilly.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl