Onderzoek bij de beschadigde auto
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Man aangehouden na dodelijke aanrijding in Rotterdam

Een 37-jarige man uit Nijmegen is aangehouden na het verkeersongeval van gisteravond in Rotterdam waarbij twee mensen om het leven kwamen, meldt de politie. De slachtoffers waren een 79-jarige man en een 74-jarige vrouw. De bestuurder van het voertuig reed na het ongeval door.

Het incident gebeurde rond 21.15 uur op de Boerengatbrug aan de Maasboulevard, in het centrum van de stad. De twee slachtoffers uit Capelle aan den IJssel werden aangereden door een bestelbus. De slachtoffers werden nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. De auto werd later enkele honderden meters verderop teruggevonden met een beschadigde voorruit. De bestuurder was verdwenen.

Volgens de regionale omroep Rijnmond blijkt uit gegevens van de RDW dat de apk van het voertuig, een Ford-bedrijfsauto uit 2007, sinds januari was verlopen. De huidige eigenaar zou het voertuig eind juni op zijn naam hebben gezet. Of diegene ook achter het stuur zat tijdens het ongeval, is nog niet bekend.

Ook over de toedracht is nog niets duidelijk, een woordvoerder van de politie laat weten dat het onderzoek nog loopt. De bestelbus is in beslag genomen voor onderzoek. "Alle informatie over het ongeval is daarom welkom", zegt de politie, die getuigen heeft opgeroepen om zich te melden.

Bloemen op de plek van het ongeluk

Op de plek van het ongeluk zijn vanmiddag bloemen gelegd. Een verslaggever van de regionale omroep Rijnmond sprak daar de kleinkinderen van de 79-jarige man. Zij willen verder niet reageren en vertellen alleen dat de vrouw niet zijn partner is, maar een vriendin. Ze waren volgens hen samen naar de Wereldhavendagen in Rotterdam geweest en waren op weg naar huis. "De familie is zwaar bedroefd en neemt even een moment bij de bloemen", aldus de verslaggever.

Voorbijgangers vertellen dat het ongeval hen bezighoudt. "Het is heel gek dat de wereld gewoon doorgaat terwijl twee geliefde mensen hier het leven hebben gelaten", vertelt een vrouw die samen met haar zoon een bloemetje komt leggen. Volgens de vrouw, die zelf ook uit Capelle aan den IJssel komt, staat de Maasboulevard al langer bekend als een gevaarlijke weg.

Burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel spreekt vandaag zijn afschuw uit over het ongeluk. "Het vreselijke ongeval in Rotterdam waarbij twee Capellenaren om het leven zijn gekomen, raakt de Capelse gemeenschap diep. Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl