Sabalenka
NOS SportAangepast

Net als vorig jaar verliest Sabalenka op US Open slechts twee games tegen Burel

De geschiedenis heeft zich op de US Open herhaald voor Aryna Sabalenka en Clara Burel. Net als vorig jaar speelden ze in de derde ronde tegen elkaar en opnieuw pakte Burel slechts twee games. Vorig jaar werd het 6-0, 6-2, nu 6-1, 6-1.

De Belarussische nummer twee van de wereld was zaterdag na precies een uur spelen klaar met de Franse nummer 62 van de WTA-ranking.

Burel had simpelweg al moeite genoeg om de mokerslagen van Sabalenka terug over het net te krijgen. Burels returns waren ook te zwak, terwijl de returns van Sabalenka, dit jaar winnares van de Australian Open, juist erg sterk waren.

Sabalenka bereikt door haar zege de vierde ronde. De afgelopen twee jaar reikte ze steeds tot de halve finales. In de volgende ronde speelt ze tegen de Russin Daria Kasatkina (WTA 14) , die met 6-3 en 6-4 te sterk was voor de Belgische qualifier Greet Minnen (WTA 97).

Clara Burel had veel moeite met de mokerslagen van Sabalenka

Ook Jessica Pegula heeft de vierde ronde van de US Open bereikt. De Amerikaanse, als derde geplaatst, rekende af met Jelina Svitolina: 6-4, 4-6, 6-2.

Beide tennissters begonnen slordig, maar naarmate de partij vorderde ging het niveau flink omhoog. Svitolina was lang kansloos in de opslagbeurt van Pegula, maar raakte niet in paniek en wachtte geduldig af. Haar kans kwam in de tiende game, de eerste waarin ze een breekpunt kreeg, en plots was het 1-1 in sets.

Ook Pegula raakte niet van slag, zelfs niet toen Svitolina op de eigen opslag liefst 14 punten op een rij maakte. Bij 2-2 was de Oekraïense even niet bij de les en de Amerikaanse had beet.

Zaterdag plaatste ook Madison Keys zich voor de vierde ronde in New York. De Amerikaanse versloeg de Russische Liudmila Samsonova in drie sets: 5-7, 6-2, 6-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl