Thymen Arensman
NOS WielrennenAangepast

Opluchting bij Arensman na valpartij in Vuelta: 'Helm heeft mijn leven gered'

Thymen Arensman heeft bij zijn val in de Vuelta geen ernstige verwondingen opgelopen. De 23-jarige renner smakte in de slotfase van de zevende etappe hard tegen het wegdek en werd met een nekbrace om per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Vrijdagavond liet Arensman vanuit zijn ziekenhuisbed al weten dat de schade meeviel. Zaterdagochtend meldde de Ineos-renner zich bij het hotel van zijn ploeg met een gebutst gezicht, een nekbrace én een voorzichtige glimlach.

"Ik heb veel geluk gehad. Ik heb niks gebroken, denk ik. Ik ben alleen niet zo knap meer", zegt hij in een video van Ineos-Grenadiers.

Arensman mist tand en draagt nekbrace, maar schade valt mee: 'Alleen niet zo knap meer'

Arensman kwam na zijn val in het ziekenhuis pas bij bewustzijn. "Het was best eng. Ik was een paar uur buiten westen. Ik kan me van 3 à 4 uur niets meer herinneren."

Gered door helm

"Ik mis een tand en mijn nek doet pijn, daarom draag ik deze brace. In mijn oog zitten hechtingen. Alles doet wel pijn, maar ik denk dat ik heel veel geluk heb gehad. Het had heel erg kunnen aflopen. Ook mijn hoofd doet pijn. Als ik geen helm had gedragen, dan weet ik niet of ik hier nog geweest was."

Arensman reist zaterdag terug naar Nederland.

Arensman wordt op een brancard van het parcours gehaald

De 23-jarige Nederlander Arensman stond 24e in het algemeen klassement. Vorig jaar eindigde hij nog als zesde in de Vuelta. Arensmans ploeggenoot en kopman Geraint Thomas ging eerder in de zevende etappe ook al onderuit. De Brit kon zijn weg vervolgen, maar verloor wel wat tijd.

Bekijk hier beelden van de etappe, met onder meer de valpartij:

Soupe wint zevende etappe Vuelta, Arensman na val naar ziekenhuis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl