NOS Nieuws

Podcast De Stemming: begroting, beveiliging en een peiling

Ook in de laatste week van het zomerreces van de Tweede Kamer is er weer een hoop te bespreken voor Xander van der Wulp en Marleen de Rooy. Welke conclusies kunnen worden getrokken uit de eerste grote zetelpeiling na de aankondiging dat Pieter Omtzigt meedoet aan de verkiezingen?

Inmiddels beginnen verschillende partijen zich ook warm te draaien voor de verkiezingen. De SGP nam afscheid van Kees van der Staaij, maar had met Chris Stoffer direct een opvolger klaarstaan. Zet Stoffer de lijn van Van der Staaij voort of kiest hij een eigen koers? De VVD kwam met het partijprogramma Ruimte Geven. Grenzen Stellen. Wat betekent dat concreet? En de SP presenteerde zijn kieslijst en zette daar verschillende lijstduwers op. Kunnen deze lijstduwers echt een verschil maken?

Verder is het demissionaire kabinet erin geslaagd om deze week de begroting rond te krijgen. Wat gaan ze doen om de armoede in Nederland te bestrijden?

Ook werd in tv-programma Zembla duidelijk dat tientallen Kamerleden een vorm van beveiliging krijgen. Wat voor impact heeft dat op de Nederlandse politiek?

Tot slot laat Joost Vullings nog iets van zich horen.

Deze aflevering van De Stemming van Vullings en Van der Wulp kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl