Aryna Sabalenka
NOS Sport

Sabalenka heerst met mokerslagen, benauwde zege Jabeur op tiener Nosková

Aryna Sabalenka heeft in een vloek en een zucht de derde ronde gehaald op de US Open. De als tweede geplaatste Belarussische, dit jaar winnares op de Australian Open, had geen moeite om zich te ontdoen van de Britse Jodie Burrage (WTA-96): 6-3, 6-2.

Burrage is op grandslamniveau voor het eerst actief op een ander toernooi dan Wimbledon. Bij haar drie deelnames in Londen won ze alleen dit jaar een wedstrijd.

Het wekte dan ook geen verbazing dat ze Sabalenka geen enkel moment kon testen. De halvefinaliste van 2021 en 2022 won de meeste rally's dankzij mokerslagen vanaf de baseline. Ze gaf door onnodige fouten nog wel twee breekkansen weg, maar poetste die zonder pardon weg.

Pegula wacht na zege nu Svitolina

Ook Jessica Pegula hoefde zich niet bovenmatig in te spannen. De Amerikaanse nummer drie van de wereld had slechts een uur en een kwartier nodig om zich te ontdoen van Patricia Tig: 6-3, 6-1.

De 29-jarige Pegula, die nog maar acht games verloor dit toernooi, moet het nu opnemen tegen Jelina Svitolina. De door Raemon Sluiter gecoachte Oekraïense was met 5-7, 6-4, 6-4 de Russische Anastasia Pavljoetsjenkova de baas.

Jelina Svitolina

Svitolina was voortdurend de mindere in de lange rally's en probeerde na het verlies van de eerste set iets sneller voor de winner te gaan. Dat had succes en na een slopende wedstrijd van bijna drie uur was de winst binnen.

Jabeur door na benauwde zege

Ons Jabeur moest wel flink aan de bak om de derde ronde in New York te bereiken. De nummer vijf van de wereld versloeg de Tsjechische tiener Linda Nosková met 7-6 (7), 4-6, 6-3.

De Tunesische, verliezend finaliste van vorig jaar en de afgelopen twee edities van Wimbledon eveneens de runner-up, had de vorige ontmoeting met Nosková verloren en ook dit keer leek de 18-jarige hardhitter lange tijd de overhand te hebben. Nosková kwam in de derde set op een break voorsprong, maar Jabeur wist het tij nog te keren.

In haar eersterondepartij kreeg Jabeur het af en toe benauwd. "Ook nu voel ik me nog niet honderd procent, maar het hielp wel om in de avond te spelen. Ik hoop dat het herstel zich voortzet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl