NOS Nieuws

Veerdienst naar Noorwegen ligt stil vanwege financiële problemen

Rederij Holland Norway Lines (HNL) heeft uitstel van betaling aangevraagd. In afwachting van de verdere ontwikkelingen ligt de veerdienst naar Kristiansand in Noorwegen voorlopig stil, meldt de rederij.

De bedrijfsvoering van de rederij staat onder druk, vooral door de "onrustige periode begin dit jaar en het gedwongen vertrek uit de Eemshaven", staat in een persbericht.

De veerdienst tussen Eemshaven en Kristiansand werd in 2022 gebruik genomen. Aanvankelijk met veel succes; het schip, de MS Romantika, was geregeld volgeboekt. Begin dit jaar waren er steeds vaker problemen met aanmeren, waardoor afvaarten vanuit de Eemshaven werden geannuleerd. Dit leidde tot veel onvrede bij passagiers.

Impact op boekingen

HNL spreekt van "een periode met veel annuleringen en extra kosten, maar ook met een grote impact op toekomstige boekingen".

Sinds april voer HNL van Duitsland naar Noorwegen, eerst vanuit Cuxhaven en sinds 1 juni vanuit Emden. Daar kreeg de MS Romantika wel vaste aanlegplaatsen.

HNL meldt nu meer tijd nodig te hebben om de financiële verliezen goed te maken. Vaak is uitstel van betaling een voorbode van een faillissement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl