Coco Gauff
NOS SportAangepast

Gauff opent US Open met winst in 'langzame' driesetter tegen tijdrekker

Coco Gauff is met enige moeite doorgedrongen tot de tweede ronde van de US Open. De 19-jarige Amerikaanse had drie sets en bijna drie uur nodig om de Duitse Laura Siegemund op de knieën te krijgen: 3-6, 6-2, 6-4.

Gauff, die vorige week het toernooi van Cincinnati won en in één adem genoemd wordt met de titelfavorieten Iga Swiatek en Aryna Sabalenka, had in de eerste set geen antwoord op de variatie in de slagen van de zestien jaar oudere Duitse.

Siegemund vertraagt

In de tweede set kreeg Gauff, de nummer 6 van de wereld, meer grip op het spel van de nummer 121 van de wereld en brak haar al in de eerste game, die liefst 26 minuten duurde. Siegemund moest vervolgens uit een ander vaatje tappen en probeerde Gauff te ontregelen door het spel continu te vertragen.

Gauff klaagt bij de umpire

De Amerikaanse klaagde daarover bij de umpire en in set drie kreeg Siegemund een strafpunt voor tijdrekken. Toen Gauff werd gevraagd het duel te beschrijven, was er dan ook maar één passend antwoord: "Langzaam".

Siegemund had op haar beurt geen goed woord over voor het thuispubliek dat de Duitse geregeld uitjouwde en af en toe zelfs klapte als ze haar eerste service miste. "Ik ben erg teleurgesteld over de manier waarop de mensen mij hebben behandeld", snikte ze. "Ze hadden geen respect voor me, ze hadden geen respect voor de manier waarop ik speelde, ze hadden geen respect voor tennis. Dit is iets wat heel erg veel pijn doet."

Laura Siegemund

"Dit soort oneerlijk, respectloos gedrag tegenover een niet-Amerikaanse speelster heb ik alleen hier op deze baan meegemaakt. Ik denk dat het de eerste keer is dat ik huil in een persconferentie."

Succesvolle grandslamrentree Wozniacki

Caroline Wozniacki rekende bij haar grandslamrentree af met de Rusissche qualifier Tatiana Prozorova: 6-3, 6-2.

Caroline Wozniacki

De 33-jarige Deense stopte drie jaar geleden, kreeg twee kinderen en maakte eerder deze maand haar comeback. Bij de US Open was de voormalig nummer een van de wereld twee keer verliezend finaliste, in 2009 en 2014.

De 19-jarige debutante Prozorova wist het haar bij haar terugkeer in New York niet moeilijk te maken. De Russische werd meteen gebroken, brak nog wel terug, maar liep zich in het vervolg stuk op de degelijkheid van de Deense.

Ook geen problemen voor Swiatek

Eerder al plaatste ook titelverdedigster Swiatek zich voor de tweede ronde in New York. De nummer een van de wereld maakte binnen een uur korte metten met de Zweedse Rebecca Peterson: 6-0, 6-1.

De 22-jarige Poolse gunde haar tegenstandster in de eerste set slechts acht punten. Peterson kreeg in de eerste game van set twee drie breekpunten, maar wist Swiatek niet te breken. Ze kwam even later wel op 1-1, maar was in het vervolg, net als in de eerste set, kansloos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl