Annemiek van Vleuten nam op de voorlaatste dag van de Ronde van Scandinavië de gele leiderstrui over.
NOS Wielrennen

Van Vleuten pakt eindzege Scandinavië, al maakt Uttrup Ludwig het nog spannend

Annemiek van Vleuten heeft de Ronde van Scandinavië, de voorlaatste etappekoers in haar rijke loopbaan, op haar naam geschreven.

Van Vleuten begon met een comfortabele voorsprong van 17 seconden op Cecilie Uttrup Ludwig aan de 143,9 kilometer lange slotrit van het Deense Middelfart naar Haderslev.

Met een ultieme aanval maakte Uttrup Ludwig dat verschil nog bijna goed, maar uiteindelijk moest de Deense genoegen nemen met de ritzege en de tweede plek in het eindklassement.

Uttrup Ludwig valt aan

In de laatste kilometer liep het echter nog venijnig omhoog en dat was voor Uttrup Ludwig aanleiding om nog een keer alles-of-niets te spelen. Ze plaatste een splijtende demarrage, sloeg een flink gat en ging op weg naar haar tweede ritzege deze week.

Cecilie Uttrup Ludwig wint de slotrit in de Ronde van Scandinavië, maar komt twee tellen tekort voor de eindzege.

Van Vleuten besefte het gevaar en gaf alles in de achtervolging om het gat te verkleinen. Met succes, want uiteindelijk hield de Nederlandse in het eindklassement twee seconden over op de Deense.

Achter Uttrup Ludwig won Lorena Wiebes de sprint van het uitgedunde peloton, voor Elisa Balsamo. Amber Kraak werd twaalfde en behield daarmee de derde plaats in het eindklassement achter Van Vleuten en Uttrup Ludwig.

Afscheid voor eigen publiek

Voor Van Vleuten is het haar 104de profzege in een imposante loopbaan, die in 2008 begon. Volgende week sluit de Wageningse haar loopbaan af in de Nederlandse Simac Ladies Tour, die eindigt nabij haar woonplaats in Arnhem.

Voor de start op 5 september hoeft ze ook niet ver te reizen, die vindt plaats in Ede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl