Een oud wasbakje dat gekocht kan worden in een van de slooppanden in Rotterdam
NOS Nieuws

'Alles te koop' in Rotterdamse huizen die vanwege bom gesloopt worden

Geïnteresseerden konden vandaag rondkijken in drie panden in Rotterdam die worden gesloopt vanwege een oude vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. De zogenoemde blindganger, een bom die niet is afgegaan, bevindt zich zeer waarschijnlijk onder een van de drie panden aan de Claes de Vrieselaan.

Vandaag konden mensen in de huizen kijken om te bieden op ornamenten in het huis, zoals een klassiek wasbakje of deuren met glas-in-loodramen. Maar ook op bijvoorbeeld de dakpannen kon worden geboden. De opbrengst van de verkoop gaat naar een wijkonderneming die het geld investeert in buurtprojecten. De sloopwerkzaamheden aan het pand beginnen in september.

Niets is zo geliefd als de wandfonteintjes in dit huis:

Laatste keer snuffelen in oude Rotterdamse huizen die vanwege bom worden gesloopt

In Rotterdam liggen nog een aantal onontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Vooral de bommen die diep in de grond zitten, zijn nog niet verwijderd. Deze kunnen weinig kwaad, tenzij er hei- of graafwerkzaamheden worden gedaan op de plek van de bom of in de directe omgeving. Op een speciale kaart toont de gemeente waar vermoedelijk nog bommen in de grond zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl