De drugs werden gevonden in een container in Algeciras
NOS Nieuws

Grootste cokevangst ooit in Spanje: 9500 kilo in container bananen

De Spaanse douane heeft 9500 kilo cocaïne in beslag genomen in de zuidelijke havenstad Algeciras. Volgens de douane en de Spaanse politie is het de grootste cocaïnevangst in het land ooit.

De drugs werden woensdag tussen bananen in een container gevonden, maakten de autoriteiten vandaag bekend. De container was verscheept vanaf Ecuador.

De politie kreeg al in juli een tip over een lading Colombiaanse coke die via Ecuador naar Spanje verscheept zou worden. De drugs zouden volgens de Spaanse politie naar Portugal worden vervoerd, en vervolgens in de rest van Europa worden verspreid.

De cocaïne werd gevonden in pakketten met dertig verschillende logo's, die volgens de politie gelinkt kunnen worden aan dertig Europese criminele organisaties.

Tot nu toe was de grootste cocaïnevangst in Spanje 8400 kilo cocaïne. Die vondst werd gedaan in 2018. Ook die coke zat in containers met bananen en werd eveneens ontdekt in Algeciras.

8000 kilo in Nederland

Vorige maand deed ook Nederland een zeer grote cocaïnevangst. De douane vond een container met 8064 kilo coke in de Rotterdamse haven, afkomstig uit Ecuador. Dat was de grootste drugsvangst ooit in Nederland.

Ecuador is de afgelopen jaren een van de belangrijkste exportlanden van cocaïne richting Europa en de Verenigde Staten geworden. Na de Verenigde Staten zijn Spanje en Nederland de belangrijkste bestemmingen voor drugs uit dat land.

De Spaanse politie deed vorig jaar een enorme drugsvangst bij een serie invallen. In verschillende steden werd 32.000 kilo wiet in beslag genomen. Dat zou gaan om de grootste internationale wietvangst ooit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl