Ontruiming Vindicat
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Introductie van studentenvereniging Vindicat stilgelegd na onwelwording

De Groningse studentenvereniging Vindicat heeft de introductietijd stilgelegd. Dat heeft het bestuur besloten na een incident gisteravond in het pand van de vereniging.

Tijdens de eerste avond van de introductietijd kregen zo'n tien aankomende leden klachten. Sommigen kregen hoofdpijn of vielen flauw. Dat kwam volgens Vindicat door de hitte in het gebouw. Een van de leden werd onwel en is naar het ziekenhuis gebracht.

Het pand is ontruimd en binnen zijn metingen uitgevoerd. "We hebben wel verhoogde waardes gemeten, maar niet anders dan normaal als veel mensen in een ruimte hebben gezeten", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio tegen RTV Noord.

Vindicat onderzoekt hoe de klachten bij de studenten zijn ontstaan. Tot die tijd ligt de introductietijd stil.

Bij andere vereniging ook studenten onwel

Ook in het gebouw van de Groningse studentenvereniging Albertus Magnus zijn gisteren mensen onwel geraakt, meldt RTV Noord.

"Na het zingen van de jaarliederen door de deelnemers, is het snel warm geworden", schrijft vicevoorzitter Chanel Akkerman aan de regionale omroep. "Ons medische team heeft de deelnemers gecheckt. Zij maakten het gelukkig snel goed."

De vereniging besloot deelnemers daarna in groepen en verschillende ruimtes op te splitsen.

Advertentie via Ster.nl