NOS NieuwsAangepast

Griekse branden houden aan, buitenwijk van Athene geëvacueerd

In het noordoosten van Griekenland en rond de hoofdstad Athene is de brandweer nog altijd bezig om grote branden onder controle te krijgen. Duizenden inwoners van Ano Liosia, een buitenwijk ten noordwesten van de hoofdstad, zijn opgeroepen om te vertrekken en de brandweer probeert daar te voorkomen dat huizen in vlammen opgaan.

Gisteren werden in de regio Evros in een bos dicht bij de grens met Turkije achttien lichamen gevonden. Een forensisch team heeft vastgesteld dat het gaat om 16 mannen en 2 jongens. Ze werden in groepjes van twee à drie mensen gevonden, niet ver van elkaar. Een aantal van hen werd gevonden in een schuur, vermoedelijk probeerden zij te schuilen voor het opkomende vuur.

Vanwege de verbrande staat van de lichamen hebben de Griekse autoriteiten de slachtoffers nog niet kunnen identificeren. Omdat de personen ook niet als vermist zijn opgegeven, gaat het vermoedelijk om migranten. De lichamen worden vandaag naar een ziekenhuis gebracht voor autopsie en identificatie.

Vanwege de hevigheid van de branden krijgt Griekenland extra hulp van EU-landen. Roemenië heeft tientallen brandweerlieden gestuurd, Cyprus twee blusvliegtuigen. Naar verwachting komen er vandaag vanuit andere lidstaten vijf blusvliegtuigen en een helikopter aan om de Griekse brandweer te ondersteunen, meldt de Europese Commissie.

De Griekse brandweer zegt dat de branden van nu vergelijkbaar zijn met de verwoestende branden van vorige maand, toen werden er onder andere op het eiland Rhodos meer dan 20.000 mensen geëvacueerd. Toen kreeg de brandweer het vuur na ruim twee weken onder controle.

De evacuaties in de omgeving van Alexadroupolis zijn in volle gang:

Evacuaties vanwege branden in Griekenland in volle gang

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl