Rellen op de tribune van De Grolsch Veste bij de wedstrijd tussen FC Twente en Hammarby
NOS Nieuws

Acht mannen opgepakt voor rellen bij FC Twente tegen Hammarby

De politie heeft vanochtend acht mannen thuis aangehouden omdat ze verdacht worden van betrokkenheid bij de rellen na de voetbalwedstrijd tussen FC Twente en de Zweedse club Hammarby IF vorige maand. De mannen zijn tussen de 18 en 35 jaar oud en komen uit Enschede, Almelo en Hengelo.

Na de kwalificatiewedstrijd voor de Conference League braken rellen uit op de hoofdtribune van de Grolsch Veste. Een groep mannen in zwarte kleding bestormde de tribune en sloeg in op andere supporters. Een Zweedse supporter raakte daarbij gewond. Toen werden al tien mensen aangehouden.

De mannen die vandaag zijn aangehouden worden verdacht van strafbare feiten zoals mishandeling en openlijke geweldpleging. Camerabeelden hebben geholpen bij het herkennen van de mannen. De politie verwacht komende week nog meer verdachten aan te houden.

FC Twente legde vrijdag een stadionverbod op aan 28 relschoppers. De club zei toen te verwachten dat nog enkele tientallen andere mensen ook een stadionverbod krijgen. Supporters mochten vanwege de rellen niet mee naar het uitduel tegen Hammarby, begin augustus. Die wedstrijd in Stockholm eindigde in een gelijkspel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl