Victor Osimhen

Kampioen Napoli begint met zege, Osimhen gaat verder met scoren

Napoli heeft zijn eerste duel van het nieuwe seizoen in de Serie A gewonnen. De titelverdediger zegevierde met 3-1 bij het gepromoveerde Frosinone, vorig seizoen kampioen van de Serie B. Door twee goals van Lautaro Martínez opende Internazionale met een 2-0 zege op Monza,

Frosinone, dat in 2015/2016 en 2019/2019 twee keer één seizoen op het hoogste niveau speelde, kwam verrassend op voorsprong door ex-Spartaan Harroui, die in de zevende minuut een penalty benutte.

Nog voor rust herstelde de Italiaanse kampioen de orde. Matteo Politano scoorde met een stuiterschot en Victor Osimhen joeg de bal hard en hoog in het doel.

Kort na rust kwam Napoli goed weg toen een verwoestend schot van de Uruguayaan Jaime Báez op de paal uiteenspatte. Osimhen besliste het duel. De Nigeriaanse Serie A-topscorer van vorig seizoen (26 goals) kwam vrij voor keeper Stefano Turati en bleef koel.

Napoli wordt dit seizoen gecoacht door Rudi García. De Fransman is de opvolger van Luciano Spalletti, die vrijdag werd aangesteld als nieuwe bondscoach van Italië.