Ziyech had geen toekomst meer bij Chelsea
NOS Voetbal

Galatasaray biedt Ziyech uitweg bij Chelsea, spectaculaire aankondiging in Turkije

Hakim Ziyech vertrekt bij Chelsea. De 30-jarige Flevolander, die in eerste instantie een seizoen gehuurd wordt, rondde vandaag zijn transfer naar Galatasaray af. In het contract is een optie tot koop opgenomen.

Vlak na de gewonnen wedstrijd tegen Trabzonspor werd de transfer van Ziyech, die midden in het publiek stond, spectaculair aangekondigd. Tot verbazing van sommige lachende Galatasaray-spelers.

Ziyech

Bij Chelsea had de 30-jarige Marokkaanse international geen toekomst meer. Het contract van Ziyech in Londen liep tot 2025, maar de Engelse club had besloten de middenvelder geen rugnummer te geven voor dit voetbalseizoen. Afgelopen jaar kwam hij tot achttien competitiewedstrijden, veelal invalbeurten.

Een transfer naar Al-Nassr ketste eerder deze transferzomer af, toen de Saudische club naar verluidt nieuwe eisen stelde als gevolg van de medische keuring. In de winter ging een verhuur aan Paris Saint-Germain op het laatste moment niet door, omdat het papierwerk niet op tijd in orde was.

Ajax

Door de uitzichtloze situatie in Londen werd Ziyech ook in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, dat hem drie jaar geleden voor veertig miljoen euro verkocht aan Chelsea.

Hakim Ziyech

Trainer Maurice Steijn zei onlangs dat Ziyech op dat moment niet in beeld was bij de Amsterdammers: "Hij is een absolute meerwaarde voor bijna iedere club. Maar we zijn goed voorzien op de posities waar hij graag speelt. Als daar nog iets in verandert, dan wordt hij misschien wel een optie. Maar nu niet."

Metamorfose Chelsea

Chelsea is onder de nieuwe coach Mauricio Pochettino deze zomer bezig aan een metamorfose. Er vertrokken meer dan een dozijn spelers bij de Londenaren, vorig seizoen de nummer twaalf van de Premier League.

De club van de steenrijke Amerikaanse eigenaar Todd Boehly gaf al honderden miljoenen euro's uit aan nieuwe spelers, met Moisés Caicedo tot nu toe als duurste aanwinst. De 21-jarige Caicedo komt voor 116 miljoen euro over van Brighton & Hove Albion.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl