Nigeriaanse militairen
NOS Nieuws

Zeker 25 militairen gedood bij aanval Nigeria, ook 11 doden bij reddingsoperatie

Zeker 25 Nigeriaanse militairen zijn om het leven gekomen bij een aanval van een gewapende militie in het noordwesten van het land, meldt een legerwoordvoerder. Een helikopter die betrokken was bij de reddingsoperatie stortte ook neer. Daarbij kwamen 11 mensen om het leven.

Volgens een woordvoerder van het leger waren militairen maandag in de Nigeriaanse staat Niger bezig met een "offensieve operatie" toen ze in een hinderlaag liepen. "Bij de hinderlaag en het vuurgevecht dat erop volgde kwamen drie generaals en 22 soldaten om het leven", zegt hij. Ook raakten zeven soldaten gewond.

De helikopter van de luchtmacht die was gestuurd om de gewonden en doden mee te nemen stortte neer. Daarbij kwamen twee piloten, de zeven gewonde soldaten en twee andere mensen aan boord om het leven. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de crash. De woordvoerder ontkent dat de helikopter is neergeschoten door militiestrijders.

In het midden en noordoosten van het land vinden regelmatig aanvallen van dieven en gewapende milities plaats die onder meer dorpen plunderen en mensen ontvoeren. Ook kampt het land met aanslagen van terroristische islamitische groeperingen zoals Boko Haram.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl