Beeld ter illustratie
NOS Nieuws

Drukste zomerdag op Europese wegen tot nu toe

Wie vandaag in de auto stapte om op vakantie te gaan, had een grote kans om in de file terecht te komen. Het was tot nu toe de drukste dag op de Europese wegen deze zomer, meldt de ANWB.

Voor de derde zaterdag op rij was het heel druk. In Frankrijk stond rond het middaguur zo'n 1200 kilometer file, vorig weekend was dat bijna 1000 kilometer. Op de populaire Route du Soleil van Lyon naar Orange liep de vertraging op tot bijna twee uur.

Waar er in de eerste weken van deze zomer vooral naar het zuiden veel drukte ontstond, was het vandaag ook in omgekeerde richting raak vanwege het terugkerende vakantieverkeer. De komende weken zal het nog druk blijven op de Europese wegen.

Onderstaande grafiek van de Franse verkeersdienst laat zien hoe hoog de piek vandaag was op de wegen in het land:

De zwarte lijn geeft het verkeer van zaterdag 12 augustus aan

Ook in verschillende delen van Duitsland was het vandaag druk. Door werkzaamheden op de A8 van Stuttgart naar München liep de vertraging daar bijvoorbeeld op tot negentig minuten. In Zwitserland stond er voor de Gotthardtunnel een flinke file waardoor de wachttijd opliep tot één à twee uur.

Vorige week deed de drukte zich ook voor in Oostenrijk en Slovenië. Door het noodweer in Europa hadden reizigers in beide richtingen urenlange vertraging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl