Het ongeval afgelopen donderdag in Weert
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

'Militair die vastzat voor gijzelen vrouw reed later fietser dood'

Een militair uit het Brabantse Helvoirt die vorige week werd opgepakt voor het gijzelen en mishandelen van een vrouw, heeft gisteren onder invloed een dodelijke aanrijding veroorzaakt. Het Openbaar Ministerie heeft dat bevestigd aan Omroep Brabant.

De eerste zaak was vorige week donderdag. Een vrouw werd toen gevonden op straat. Ze zei dat ze was mishandeld en gegijzeld door de militair uit Helvoirt. Later op de dag werd de man door leden van de marechaussee en de politie thuis aangehouden. Daarbij werden ook harddrugs aangetroffen.

Hij zat volgens Omroep Brabant vast tot dinsdag. Toen werd hij "onder bijzondere voorwaarden" geschorst uit voorlopige hechtenis. Wat die voorwaarden precies inhielden, is niet bekendgemaakt.

Weert

Twee dagen later werd in Weert een 83-jarige fietser aangereden door een personenauto. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht maar overleefde de aanrijding niet. Naar nu blijkt was de bestuurder van de auto de militair uit Helvoirt. Hij was onder invloed en is gewond naar een ziekenhuis gebracht, waar hij opnieuw is aangehouden.

Verdere details over de militair ontbreken en worden niet door justitie of de marechaussee gegeven.

Advertentie via Ster.nl