Maurice Steijn
NOS Voetbal

Ajax-trainer Steijn kent geen twijfel: 'Kunnen ons nu meten met Feyenoord en PSV'

De voorbereiding van Ajax verliep verre van vlekkeloos. Er werden drie nederlagen en flink wat tegendoelpunten geïncasseerd, maar nieuwe trainer Maurice Steijn maakt zich totaal geen zorgen over het komende seizoen.

"We zijn er klaar voor", klinkt het zelfverzekerd op de persconferentie een dag voordat voor de Amsterdammers de eredivisie begint met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

"Natuurlijk, we hebben een paar ongelukkig nederlagen achter de rug, maar het was wel duidelijk waar het aan schortte. Gaandeweg de voorbereiding zag je het al beter worden."

Steijn heeft vertrouwen in Ajax-selectie: 'Blij met jongens die morgen starten'

Steijn, die vorig seizoen aan het roer stond van Sparta, ziet dat zijn ploeg "naar elkaar toegegroeid" is de afgelopen weken. "En dat ga je morgen ook zien. Dit is het Ajax waar ik voor sta."

Hecht team smeden

En waar de 49-jarige trainer dan precies voor staat? "Voor het smeden van een hecht team, het ten koste van alles wedstrijden willen winnen, hard werken, hard trainen. Als je dat toe kan voegen aan de kwaliteit die aanwezig is, zou het weleens een mooie mix kunnen zijn dit seizoen."

In die "mooie mix" mist Ajax wel een aantal steunpilaren die de club hebben verlaten deze zomer. Zo vertrokken aanvoerder Dusan Tadic (Fenerbahce), Mexicaans international Edson Álvarez (West Ham United) en Oranje-verdediger Jurriën Timber (Arsenal) uit Amsterdam.

Steijn vindt Bergwijn klaar voor aanvoerderschap: 'Zie hem als nieuwe generatie'

"De situatie is zoals die is", aldus Steijn over zijn huidige selectie. "Ik beschik morgen over achttien fitte spelers en in mijn ogen genoeg kwaliteit."

Meten met Feyenoord en PSV

Steijn denkt dan ook dat Ajax zich kan meten met de andere kampioenskandidaten Feyenoord en PSV. "Ik denk dat we zeker deze wedstrijden genoeg kwaliteiten hebben om ons met de andere kampioenskandidaten te meten. En dadelijk, met een aantal versterkingen erbij, is dat denk ik helemaal geen discussie."

De Amsterdammers gaan de strijd om het kampioenschap aan met Steven Bergwijn als nieuwe aanvoerder. Ook in de 25-jarige aanvaller heeft Steijn alle vertrouwen. "Hij zit in een fase waarin hij daar klaar voor is. Hij heeft een goede leeftijd, is een jongen van de club, jongen van de stad, international en er moeten heel gekke dingen gebeuren, wil hij geen basisspeler zijn."

Ook werd op de persconferentie duidelijk dat aanwinsten Branco van den Boomen en Jakov Medic op een basisplaats kunnen rekenen tegen Heracles. Van den Boomen, overgekomen van Toulouse, maakte in de voorbereiding een goede indruk. Medic krijgt voorlopig de voorkeur boven jeugdspeler Olivier Aertssen.

Steven Berghuis moet nog een schorsing van drie competitieduels uitzitten. Carlos Forbs Borges is volgens Steijn niet klaar voor een hele wedstrijd. "Zo fit is hij nog niet, maar hij kan denk ik wel invallen", zei Steijn over de aanvaller die afgelopen seizoen in het tweede elftal van Manchester City speelde.

Ook ging het op de persconferentie nog even over Wesley Sneijder, die graag een trainersrol zou willen vervullen bij de Amsterdamse club. Volgens Steijn staat de deur voor hem nog altijd open.

Steijn is 'nog steeds' voorstander van komst Sneijder: 'Deur staat altijd open'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl