Wesley Sneijder
NOS VoetbalAangepast

Teleurgestelde Sneijder keert niet terug bij Ajax: 'Geen basis voor samenwerken'

Wesley Sneijder is niet te spreken over de manier waarop Ajax eerder vandaag liet weten dat de oud-middenvelder voorlopig geen functie binnen de club gaat bekleden. Volgens Sneijder zijn de gesprekken 'eenzijdig on hold gezet'.

"Dit geeft mij geen basis voor samenwerken en zeker niet het gevoel van thuiskomen in een warm bad bij mijn jeugdliefde. Ajax kiest voor een koers die ver weg staat van het DNA waarin ik ben opgegroeid."

En dat terwijl nog maar een week geleden de strijdbijl tussen Sneijder en de harde supporterskern van Ajax werd begraven. De weg naar de technische staf lag open voor de geboren Utrechter, maar Ajax-trainer Maurice Steijn liet tijdens de Open Dag van de Amsterdammers tegen ESPN weten dat de gesprekken nu alweer on hold staan.

Overleg met F-side

Steijn liet weten dat hij nog altijd openstaat voor een samenwerking met de recordinternational van Oranje. "Wesley wil zich volledig storten op het trainersvak en zijn diploma's gaan halen. Ik vind dat we dat soort spelers een podium moeten geven. We komen er bij hem op terug, absoluut. En kijken dan in welke vorm we het gaan gieten."

De Amsterdamse club en Sneijder zaten eerder deze zomer om de tafel om een terugkeer van de oud-speler te onderzoeken. Dat leidde tot kritiek bij veel fans, omdat Sneijder een aantal jaar geleden in een video zei dat hij meer met FC Utrecht had.

Ajax-trainer Maurice Steijn

De supporters noemden de Utrechter en recordinternational een 'valse hond' en schreven dat het oorlog zou worden als hij naar Amsterdam zou komen.

Sneijder ging daarna in gesprek met de supporters van de F-side. Die harde kern accepteerde de excuses van Sneijder, waardoor de weg vrij werd gemaakt voor een nieuw dienstverband bij Ajax.

Bergwijn aanvoerder

Steven Bergwijn is de nieuwe aanvoerder van Ajax. De linksbuiten is de opvolger van Dusan Tadic, die is vertrokken naar Fenerbahçe. De 25-jarige Amsterdammer verruilde vorig jaar Tottenham Hotspur voor de club waar hij een deel van zijn opleiding doorliep. Hij beleefde na een goede start een wisselvallig seizoen bij de club uit de hoofdstad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl