NOS Voetbal

Van de Ven van Wolfsburg naar Spurs; Volendam krijgt zeven miljoen

Micky van de Ven gaat definitief naar Tottenham Hotspur. De 22-jarige verdediger van Jong Oranje tekent voor zes jaar in Londen en speelde tot deze zomer bij VFL Wolfsburg. Daarvoor kwam hij uit voor Volendam.

Voor die club debuteerde hij in 2019 in het betaald voetbal. Dat was toen nog in de eerste divisie. In 2021 maakte hij de overstap naar Wolfsburg. Daar maakte hij vooral het laatste seizoen indruk.

De centrale verdediger wordt naar verluidt voor meer dan veertig miljoen overgenomen. FC Volendam houdt miljoenen over aan de toptransfer. De nummer 14 van het afgelopen seizoen bedong bij de verkoop van de jeugdinternational aan VfL Wolfsburg een doorverkooppercentage van 15 procent over de winst bij een volgende transfer.

Micky van de Ven (FC Volendam) in duel met Oussama Darfalou (Vitesse)

Ook hebben de Noord-Hollanders recht op een deel van de zogeheten solidariteitsvergoeding vanwege de vele jaren die Van de Ven daar in de jeugdopleiding speelde. De totale extra inkomsten komen voor FC Volendam waarschijnlijk uit op ongeveer zeven miljoen euro. De club verkocht Van de Ven twee jaar geleden voor ruim drie miljoen euro aan Wolfsburg.

De totale begroting van FC Volendam afgelopen seizoen was ongeveer tien miljoen euro.

Afvaller WK 2022

De Nederlandse jeugdinternational bekeek zondag in Londen het oefenduel van de Premier League-club met Sjachtar Donetsk (5-1 winst) al vanaf de tribunes. Hij werd eind vorig jaar door toenmalig bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorlopige WK-selectie, maar Van de Ven viel uiteindelijk af voor het toernooi in Qatar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl