Camping
NOS Nieuws

Campings en bungalowparken verhogen hun prijzen fors

Campings en bungalowparken hebben hun prijzen afgelopen maand fors verhoogd. De prijzen stegen vergeleken met een maand geleden met bijna 40 procent, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over de inflatie.

Het is gebruikelijk dat vakantieparken hun prijzen in juli verhogen, maar zo fors als afgelopen maand komt zelden voor. Vergeleken met een jaar geleden liggen de prijzen van een bungalow of campingplaats 14 procent hoger. Ze zijn onder meer hoger vanwege de gestegen energiekosten en hogere loonkosten.

Ondanks de hogere prijzen klagen campings en bungalowparken niet over het aantal boekingen. Vooral bungalowparken krijgen nog veel lastminute-reserveringen.

Pakketreizen naar het buitenland werden ook een stuk duurder, maar stegen minder hard in prijs. Vergeleken met een jaar geleden liggen de prijzen van een pakketreis 5 procent hoger.

Kaas, kwark en melk

Mede door de prijsstijgingen van vakantieparken en campings daalde de inflatie minder hard. In juli waren de prijzen gemiddeld 4,6 procent hoger dan een jaar geleden. In juni was de inflatie 5,7 procent.

In de supermarkten lijken de grootste prijsstijgingen achter de rug. In juli waren producten 0,2 procent duurder dan de maand ervoor. Eerder dit jaar stegen de prijzen maand op maand soms wel met 2 procent.

Onder meer vis stijgt nog wel flink in prijs. Aan de andere kant werden kaas, kwark en melk goedkoper.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl