NOS Nieuws

Wekdienst 8/8: Uitspraak zaak tegen Thijs Römer • WK: Marokko - Frankrijk

Goedemorgen! Vanmiddag staat acteur Thijs Römer voor de rechter voor drie online zedendelicten met minderjarige meisjes. En de Amazone-top komt vandaag opnieuw samen in Brazilië om de toekomst van het regenwoud te bespreken.

Eerst het weer: geregeld zon en plaatselijk een bui. De maxima liggen tussen 18 en 20 graden. Vanavond in het midden en zuiden van het land enige tijd regen. De komende dagen is het overwegend droog en het wordt wat warmer.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechter doet vanaf 13.00 uur uitspraak in de zedenzaak tegen acteur Thijs Römer voor het online seksueel misbruiken van drie minderjarige meisjes. Tegen Römer is een werkstraf van 240 uur geëist en een celstraf van 90 dagen, waarvan 89 voorwaardelijk.
  • De Ierse zangeres Sinead O'Connor, die eind juli overleed, wordt vandaag begraven. Voor de uitvaart is er in Bray, net onder Dublin, een publiek afscheid.
  • Marokko speelt tegen Frankrijk in de achtste finales van het WK voetbal in Australië. De wedstrijd is bij de NOS live te zien op NPO 1, in de NOS-app en op NOS.nl. Voor zowel Marokko als Frankrijk is het een bijzondere wedstrijd; verslaggever Eline de Zeeuw vertelt in deze video waardoor dat komt:
Stuntland Marokko verheugt zich op tegenstander Frankrijk: 'Kennen we goed'

Wat heb je gemist?

Ron DeSantis, de Republikeinse gouverneur van Florida, heeft voor het eerst openlijk gezegd dat Donald Trump de presidentsverkiezingen van 2020 heeft verloren. Hij had tot nu toe nooit openlijk afstand genomen van Trumps beweringen over verkiezingsfraude, maar nu dus wel. "Natuurlijk heeft Trump verloren", zei DeSantis op NBC News.

De conservatieve DeSantis gold als de grootste uitdager van Trump om de Republikeinse presidentskandidaat te worden, maar de laatste maanden neemt de steun voor hem af. In zijn thuisstaat Florida is hij nog wel zeer populair.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Rotterdam is vanaf vandaag de plek voor parasporters in Europa. In de stad beginnen de Europees kampioenschappen voor parasporten. 1500 parasporters uit 45 landen doen eraan mee. Het toernooi wordt voor het eerst gehouden; Ahoy is het epicentrum van alle evenementen.

Behalve om Europese titels gaat het bij het toernooi om kwalificaties voor de Paralympische Spelen in Parijs, volgend jaar. De kampioenschappen duren tot 20 augustus.

Toernooidirecteur Jeroen Straathof vertelt in deze video wat er bijzonder is aan het evenement:

Rotterdam is vanaf vandaag dé plek voor parasporters in Europa

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl