Het appartement van het koppel in Forbach
NOS Nieuws

Vrouw in Frankrijk zegt 12 jaar opgesloten te zijn, echtgenoot opgepakt

In een dorp aan de Frans-Duitse grens is een 55-jarige Duitser opgepakt op verdenking van ontvoering, marteling en verkrachting van zijn vrouw. De 53-jarige vrouw, ook met de Duitse nationaliteit, zegt tegen de Franse politie dat ze sinds 2011 ontvoerd is, werd gemarteld en was opgesloten in een appartement in Forbach. Dat meldt onder meer de Franse krant Le Parisien.

De politie ontving rond middernacht een melding van de vrouw, die een telefoon had weten te bemachtigen. De vrouw werd naakt, ondervoed en kaalgeschoren aangetroffen. Ze is naar de spoedeisende hulp gebracht en onderzocht.

De openbaar aanklager van de regio Sarreguemines zei bij een persconferentie dat de man verklaard heeft dat zijn vrouw langdurig ziek is en dat dit bekend was bij de buren. Volgens de Duitser heeft zijn vrouw kanker.

Opgesloten

De slaapkamer waarin de Duitse zat opgesloten, verkeerde volgens de politie in "verschrikkelijk onhygiënische staat". Er zaten tralies voor de ramen, die volgens de man geplaatst waren omdat het koppel meerdere katten thuis heeft. Eerder werd gedacht dat er ook een pijnbank gevonden was in het appartement, maar volgens de openbaar aanklager is daar toch geen sprake van.

De verdachte man, een voormalig fabrieksarbeider die nu werkloos is, was nog onbekend bij de Franse politie. Volgens de Franse zender BFM was er eerder een melding gemaakt door bezorgde buren. Destijds ontkende het koppel dat er iets aan de hand was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl