Sanne van Dijke in duel Elisavet Teltsidou
NOS Sport

Judoka Van Dijke neemt revanche op Teltsidou en pakt goud op World Masters

Judoka Sanne van Dijke heeft bij de World Masters in Boedapest goud in de klasse -70 kg veroverd. In de finale won ze van Elisavet Teltsidou (achtste op de wereldranglijst), die haar dit jaar twee keer gevloerd had in grandslamfinales.

De Griekse, die in de eerste ronde Hilde Jager had verslagen, kreeg drie straffen wegens passiviteit. De nummer vier van de wereld kende geen genade op de tatami.

"Deze is heel lekker, een jaar voor de Spelen op een toernooi waar de top-36 van de wereld is", vertelde Van Dijke in NOS Langs de Lijn, enkele uren na haar titel. "Dat is een goede graadmeter. Goud winnen geeft heel veel vertrouwen richting volgend jaar."

Het was de derde keer dit jaar dat Van Dijke de Griekse Teltsidou trof in een finale. "We zijn dus allebei in vorm. Twee keer won zij, vandaag op de Masters mocht ik 'm winnen", zei Van Dijke. "Daar ben ik extra blij mee. Als ik één van die drie finales mocht uitkiezen om te winnen, had ik deze uitgekozen."

Op weg naar de finale was Van Dijke al haar opponenten voortijdig de baas. Dat lot trof onder anderen Lara Cvjetko (vijfde op de wereldranglijst) en wereldkampioene Saki Niizoe (eerste op de wereldranglijst), die ze voor het eerst in drie partijen de baas was.

Van Dijke won eerder al brons (2018) en zilver (2019) op de World Masters.

Momentum verliezen

Ze worstelde de afgelopen tijd naar eigen zeggen met de tactische aanpassingen tijdens haar voorbereiding. "Dan was het af en toe één stap achteruit, twee stappen vooruit", vertelde de judoka uit Noord-Brabant. Met een verlies aan momentum als gevolg, merkte ze. "Maar vandaag is gebleken dat dat ook weer twee stappen vooruit oplevert."

"Ik zal nog wel een keer een stapje terugnemen om weer wat dingen op te pakken", vervolgde Van Dijke. "Maar hopelijk met tien stappen vooruit richting Parijs."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl