Gianluigi Buffon
NOS Voetbal

Geen 'zwart gat' voor gestopte keeper Buffon, die teammanager van Italië wordt

Het welbekende 'zwarte gat' dreigt niet voor oud-keeper Gianluigi Buffon, die drie dagen geleden een punt achter zijn 28 jaar durende voetbalcarrière zette. Hij wordt namelijk teammanager bij het Italiaanse nationale elftal.

De iconische oud-keeper van Parma, Juventus en PSG speelde zelf 176 interlands voor Italië. Daarmee is hij recordinternational van zijn land.

Op X, het voormalige Twitter, reageerde Buffon (45) op zijn aanstelling. "Ik keer terug bij de nationale ploeg, omdat de jongen die 30 jaar geleden voor het eerst door de poorten van het trainingscomplex Coverciano liep, nog steeds dromen heeft. En die wil ik graag delen met de Italiaanse supporters."

Opvolger Vialli

Buffon geldt als een van de beste keepers in de voetbalhistorie. Hij won met Italië in 2006 het WK en was op clubniveau uitermate succesvol met Juventus.

Met Buffon stelt de Italiaanse bond opnieuw een nationaal voetbalicoon aan als teammanager. De voorganger van Buffon was namelijk Gianluca Vialli, die in januari op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker overleed.

Gianluca Vialli voor een interland van Italië

Vialli had zijn taken als teammanager bij de Italiaanse bond in december 2022 al neergelegd. De oud-speler van Cremonese, Sampdoria, Juventus en Chelsea was uitermate geliefd in Italië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl