De politie was in groten getalen aanwezig bij het weggeef-evenement
NOS Nieuws

Weggeefactie Twitch-streamer loopt uit de hand in New York

In New York zijn rellen uitgebroken tijdens een weggeefactie van de populaire Twitch-streamer Kai Cenat. Rond 15:30 uur lokale tijd zou Cenat op Union Square Playstation 5's, computers en microfoons weggeven, maar binnen korte tijd waren er duizenden mensen op afgekomen, waarna de sfeer omsloeg.

De jongeren gooiden met pylonen en renden alle kanten op. Op beelden is te zien hoe ze ook op auto's springen en politieagenten bekogelen met voorwerpen. Drie agenten raakten gewond. 65 mensen zijn opgepakt, van wie 30 jongeren, zegt de politie tegen NBC News.

Beelden van de oproep van Kai Cenat en de daarop volgende chaos:

Chaos op plein New York na oproep livestreamer

De politie van New York zegt dat het evenement volledig uit de hand is gelopen. Kai Cenat werd kort na zijn aankomst op Union Square gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau. Hij wordt aangeklaagd voor het aanzetten tot rellen en het organiseren van een illegale bijeenkomst.

Het is niet duidelijk of hij er nog in is geslaagd een paar van de beloofde apparaten weg te geven.

De 21-jarige Kai Cenat is 's werelds populairste streamer op Twitch, een populaire videowebsite waarop vooral gamers live-uitzendingen maken van hun gamesessies. Hij heeft op het platform zo'n 6,5 miljoen volgers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl