Robert Stannard
NOS Wielrennen

Dopingschorsing houdt Stannard van WK wielrennen, tweede bestrafte renner deze week

De Australiër Robert Stannard mist komend weekeinde de WK wielrennen vanwege een voorlopige schorsing. De internationale wielerunie UCI verdenkt de 24-jarige renner van Alpecin-Deceuninck van het overtreden van de dopingregels. Het is niet bekend om welk middel het gaat.

De Belgische wielerploeg meldde dat het zou gaan om overtredingen in 2018 en 2019, drie jaar voordat hij bij de ploeg van Mathieu van der Poel kwam. Stannard reed toen bij Mitchelton-Scott.

Stannard stelt dat hij nooit met opzet of bewust verboden middelen heeft gebruikt en wil dat zijn zaak wordt doorverwezen naar het antidopingtribunaal.

Robert Stannard

Het is de tweede keer deze week dat een wielrenner in het nieuws komt vanwege een overtreding van de regels. Maandag maakte de UCI bekend dat de Fransman Alex Baudin (AG2R) uit de uitslag van de laatste Giro d'Italia is geschrapt omdat er bij een controle tijdens de grote ronde tramadol in zijn bloed is gevonden.

Het gebruik van de zware pijnstiller is tegen de medische regels van de internationale wielerbond, omdat het middel duizeligheid kan veroorzaken; dat komt de veiligheid en gezondheid van de renners in het peloton niet ten goede.

Tramadol staat nu nog niet op de antidopinglijst, maar dat verandert op 1 januari 2024.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl