NOS Sport

Nederland met 41 atleten naar WK atletiek in Boedapest

Nederland neemt met 41 atleten deel aan de WK atletiek, die van 19 tot en met 27 augustus plaatsvinden in Boedapest. Dat zijn er vijf meer dan een jaar geleden, toen de mondiale titelstrijd plaatsvond in het Amerikaanse Eugene.

Femke Bol

Femke Bol en Sifan Hassan zijn de blikvangers van de ploeg. Bol geldt, bij afwezigheid van de Amerikaanse Sydney McLaughlin, als absolute favoriete voor de wereldtitel op de 400 meter horden. De 23-jarige Amersfoortse liep vorige maand tijdens de Diamond League in Londen een Europees record van 51,45. Dit seizoen heeft Bol de vijf snelste tijden die wereldwijd zijn gelopen achter haar naam staan.

Op welke afstanden Hassan in Hongarije aan de start verschijnt, is nog niet duidelijk. De tweevoudig olympisch kampioene beschikt over startbewijzen op de 1.500, 5.000 en 10.000 meter. "Ik beslis pas een paar dagen voor de WK hoe mijn programma eruit ziet", zei Hassan daarover bij de Diamond League in Londen.

'Zeer competitieve groep'

"Naast de scherpe eisen van wereldbond World Athletics heeft de Atletiekunie aanvullende eisen gesteld aan deelname, overeenkomstig met hoe het richting Parijs 2024 ook zal zijn", verduidelijkte technisch directeur Vincent Kortbeek.

"Als daar deze selectie uit voortkomt, kunnen we niet anders stellen dan dat we met een zeer competitieve groep atleten gaan strijden op het allerhoogste niveau."

De complete selectie van Nederland is hier te vinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl