NOS Nieuws

Chinese dierentuin ontkent dat beer een verklede medewerker is

Zijn de beren in een Chinese dierentuin echt of zijn het medewerkers in een berenkostuum? De echtheid van de beren in de Hangzhou Zoo werd in twijfel getrokken, nadat een video van een van dieren, Angela, veel werd gedeeld op sociale media. De dierentuin zag zich genoodzaakt te reageren.

De honingberen zijn geen verklede mensen, maar gewoon echte beren, zegt de dierentuin in de Oost-Chinese stad. Een woordvoerder benadrukt dat het een staatsdierentuin is, "dus dat soort dingen kunnen hier niet gebeuren". Hij voegt eraan toe dat het zeer warm kan worden in de zomer. "Iemand in een berenpak zou het niet een paar uur kunnen volhouden."

Volgens de dierentuin is er verwarring ontstaan door de manier waarop de beren op hun achterpoten staan; de houding heeft gelijkenissen met die van een mens.

Een beer of mens?:

Is dit een beer of een mens in een berenpak?

Bezoekers kwamen vandaag massaal naar de dierentuin om Angela met eigen ogen te zien. Er kwamen meer dan 20.000 bezoekers naar de zoo, 30 procent meer dan op een normale dag.

Honingberen, van oorsprong uit Maleisië, zijn relatief kleine beren. Ze zijn tussen de 120 en 150 centimeter lang als ze op hun achterpoten staan.

In het verleden zijn Chinese dierentuinen vaker beschuldigd van bedrog. Zo heeft een dierentuin in Luohe ooit gepoogd een leeuw onopgemerkt te vervangen door een harige hond. En werd een dierentuin in Henan ervan beschuldigd een geverfde ezel als een zebra te vermommen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl