Het nieuwe X-logo
NOS Nieuws

Knipperend X-logo van hoofdkantoor gehaald na klachten

De grote knipperende X die Elon Musk vorige week op het hoofdkantoor van zijn sociale medium zette, is op last van de gemeente San Francisco verwijderd. Er had een vergunning voor aangevraagd moeten worden en er kwamen klachten binnen over lichtvervuiling.

Het logo is een van de belangrijkste kenmerken van de rebranding van Twitter tot X, een wijziging die Musk vorige week plotseling aangekondigde. Het metershoge symbool op het hoofdkantoor verkondigde 's avonds continu een lichtshow met de nieuwe naam van Musks bedrijf.

De gemeente San Francisco zegt dat er 24 klachten binnen zijn gekomen over de X. Buren vonden de knipperlichten te overheersend en bovendien niet passen in de omgeving. Ook waren er twijfels of het gevaarte wel veilig was.

De lichtshow van Musk is inmiddels verwijderd van het hoofdkantoor:

Knipperend X-logo van hoofdkantoor verwijderd

Eerder moest Musk ook al het verwijderen van de oude bedrijfsnaam op het pand halverwege stilleggen. Omdat zijn werknemers de omgeving niet hadden afgezet, legde de politie het werk stil tot er voldoende veiligheidsmaatregelen waren genomen voor passanten.

Daardoor bleven een tijdlang de letters "er" nog achter op het gebouw, terwijl de "Twitt" en het vogelsymbooltje al waren afgevoerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl